2016. március 1., kedd

Kipróbálandó recept 1

Aranygaluska-muffin almás vaníliasodóval


Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta: 50 dkg liszt                             Töltelék: 15 dkg darált dió
             1 tk só                                                    5 dkg cukor
             10 dkg Rama Vajas Íz                           fél citrom reszelt héja  
             2,5 dl tej                                                 kb. 10 dkg Rama Vajas Íz olvasztva a kenéshez
             7,5 dkg porcukor
             3 dkg friss élesztő                  Sodó: 4 dl tej
             2 tojássárgája                                    5 dkg cukor 
                                                                       fél csomag vaníliás puding
                                                                       1 db alma 


- A tésztához a lisztet, a sót és a Ramát elmorzsoljuk. A tejet és a porcukrot elkeverjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Beletesszük a két tojássárgáját, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és kézzel vagy géppel sima tésztává dagasztjuk. 

- Harminc percig szobahőmérsékleten letakarva kelesztjük, majd kissé átdolgozzuk a tésztát. Lisztezett asztalon 1 cm vastagságra nyújtjuk, 2-2,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. 

- A töltelékhez a diót, a cukrot és a citrom héját egy keverőtálban összekeverjük. Egy muffintepsit kikenünk, belerétegezzük a tésztakorongokat úgy, hogy közben olvasztott Rámát és kenünk és diótölteléket szórunk a rétegek közé. Letakarva 15-20 percet kelesztjük. 

-170°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

- A sodóhoz a tejből, cukorból, vaníliás pudingporból híg pudingot főzünk. A tűzről levéve belereszeljük/belekockázzuk a hámozott almát, és hidegen vagy melegen az aranygaluskához tálaljuk. 

Forrás: Nők Lapja Konyha 2015. november

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése