Aranygaluska-muffin almás vaníliasodóval
Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta: 50 dkg liszt Töltelék: 15 dkg darált dió
1 tk só 5 dkg cukor
10 dkg Rama Vajas Íz fél citrom reszelt héja
2,5 dl tej kb. 10 dkg Rama Vajas Íz olvasztva a kenéshez
7,5 dkg porcukor
3 dkg friss élesztő Sodó: 4 dl tej
2 tojássárgája 5 dkg cukor
fél csomag vaníliás puding
1 db alma
- A tésztához a lisztet, a sót és a Ramát elmorzsoljuk. A tejet és a porcukrot elkeverjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Beletesszük a két tojássárgáját, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és kézzel vagy géppel sima tésztává dagasztjuk.
- Harminc percig szobahőmérsékleten letakarva kelesztjük, majd kissé átdolgozzuk a tésztát. Lisztezett asztalon 1 cm vastagságra nyújtjuk, 2-2,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk.
- A töltelékhez a diót, a cukrot és a citrom héját egy keverőtálban összekeverjük. Egy muffintepsit kikenünk, belerétegezzük a tésztakorongokat úgy, hogy közben olvasztott Rámát és kenünk és diótölteléket szórunk a rétegek közé. Letakarva 15-20 percet kelesztjük.
-170°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A sodóhoz a tejből, cukorból, vaníliás pudingporból híg pudingot főzünk. A tűzről levéve belereszeljük/belekockázzuk a hámozott almát, és hidegen vagy melegen az aranygaluskához tálaljuk.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2015. november
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése